22 березня о 9:00 вебінар “Суб’єктивні пріоритети у предметах” для здобувачів вищої освіти проведе спеціальний гість – засновник проектів закладів ресторанного бізнесу Тарас Кліпін.
На вебінарі фахівець з величезним практичним досвідом розкриє секрети успіху і не тільки.
Інтерактивний майстер-клас з приготування трендових десертів з різноманітними смаками, покритий дзеркальною глазур’ю.
10 березня на кафедрі готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ ім Семена Кузнеця молодий фахівець з виробництва кондитерських виробів, Олена Гладкова проведе для студентів 2 курсу майстер-клас у форматі онлайн-вебінару на тему: “Мусові десерти – тренд серед кондитерських виробів”.
На майстер-класі буде розглянуто тенденції та принципи створення мусових десертів: текстури, техніки, рецептури.
2 березня 2023 р. проведено гостьову лекцію для здобувачів освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» на тему: «Сучасне обладнання закладів ресторанного господарства». Лекцію проводив Петро Яковчук – досвідчений фахівець в області устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, амбасадор компанії Kenwood.
З вітальним словом, до присутніх, звернулася завідувачка кафедри готельного і ресторанного бізнесу, д.е.н., професор, Оксана Давидова. Вона відзначила, що гостьова лекція є сучасним і активним методом навчання, яка спонукає здобувачів до активної розумової діяльності, творчого процесу, підвищує рівень засвоєння матеріалу та адаптує до сучасних умов готельно-ресторанного бізнесу.
Виступ молодого досвідченого фахівця галузі Петра Яковчука пожвавив лекцію, як традиційну форму навчання:
викликав позитивні враження та жвавий інтерес здобувачів;
змусив порівнювати, оцінювати та аналізувати різні види і типи сучасного обладнання готельно-ресторанного господарства;
здобувачі жваво взаємодіяли зі спікером, виконували його завдання, відповідали на його запитання і задавали свої.
Лектор-модератор проведеного заходу: к.т.н., доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Тетяна Хаустова.
Гостьову лекцію проведено з використання платформи Zoom. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, яка посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.
Під час лекції здобувачі дізналися про:
1. Кавова машина – тренд ресторанного господарства.
2. Новітні кухонні універсальні машини, їх роль в технологічних процесах закладів ресторанного господарства.
3. Параконвектомат – суперустаткування ресторану.
По закінченню лекції, учасники одноголосно відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьової лекції, її високий теоретико-практичний, методичний рівень, який відповідає сучасним вимогам вищої школи!
Сьогодні, 26 січня 2023 року, відбулось розширене засідання кафедри готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ ім. С.Кузнеця, на якому були присутні СТЕЙКХОЛДЕРИ, члени робочих груп освітніх програм Готельно-ресторанний бізнес:
Шевченко Аліна Михайлівна, директор ТОВ «ГОТЕЛЬ «КІРОФФ»» ,
Подушко Юлія Олександрівна, здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти,
Мусієнко Лілія Ігорівна, здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Розглянуто питання щодо змін у навчальних планах підготовки здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2023-2024 навчальний рік та їх затвердження.
Доповідач: проф. Давидова О.Ю.
Усі запрошені стейкхолдери – Шевченко А.М., Подушко Ю.О. та Мучєнко Л.І. відзначили актуальність та доцільність передбачених планами дисциплін, наскрізність івивчення іноземних мов, професійну спрямованість усіх освітніх компонент.
Також зазначили на те, що важливе місце під час підготовки фахівців готельно-ресторанного бізнесу займає практика, яка становить 20 кредитів, що відповідає Стандарту Міністерства освіти і науки України та освітній програмі Готельно-ресторанна справа.
Запропоновано затвердити Навчальні плани для спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти на 2023-2024 навчальний рік як такі, що відповідають Стандартам Міністерства освіти і науки України, відповідним освітнім програмам та усім вимогам вищої освіти, та дозволять сформувати висококваліфікованих фахівців готельно-ресторанного бізнесу!