Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Гостьові лекції, тренінги та майстер-класи

Гостьова лекція у форматі «круглий стіл»
На тему: «ОСОБЛИВОСТІ АНІМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ . СЕКРЕТИ СТВОРЕННЯ СВЯТА»

13 грудня 2023 року відбулась  гостьова лекція у форматі «круглий стіл» із директором студії “Сюрприз” Іллею ЧИНСЬКИМ! На тему: «ОСОБЛИВОСТІ АНІМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ . СЕКРЕТИ СТВОРЕННЯ СВЯТА» Для здобувачів 3 і 4 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, Освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес», ХНЕУ ім.С.Кузнеця.

В рамках освітньої компоненти «ОРГАНІЗАЦІЯ АНІМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ»

 Модератор – викладач кафедри готельного і ресторанного бізнесу Єлизавета Голеніщева

Здобувачі дізналися про:

  • особливості створення власної анімаційної програми
  • формування ціноутворення на анімаційні шоу;
  • стратегічні напрями роботи студій у сучасних умовах;
  • основні правила застосування динамічних цін;
  • особливості комунікації зі споживачами анімаційних послуг;
  • ризики та напрями їх подолання у сучасних умовах
    і багато іншого цікавого !

Здобувачі взяли активну участь в обговоренні питань, і внесли низку власних пропозицій щодо покращення діяльності Студії «Сюрприз».

Дякуємо Іллі за цікаві знання та досвід! Бажаємо подальших успіхів та процвітання!  Обмін думками, внесення здобувачами пропозицій та новітніх технологій у розвиток та покращення анімаційної діяльності Студії «Сюрприз» – це дійсно гідний результат таких заходів! Поєднання теоретичних знань із практичними – дійсно формує наших здобувачів справжніми професіоналами!

Разом крокуємо до покращення освіти!

Гостьова лекція
на тему «ПЕРЕДОВІ ТЕХНОЛОГІЇ RATIONAL У РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ»

08 грудня 2023 відбулась  Гостьова лекція на тему «ПЕРЕДОВІ ТЕХНОЛОГІЇ RATIONAL У РЕСТОРАННОМУ ГОСПОДАРСТВІ» Для здобувачів 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа! Освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес», ХНЕУ ім.С.Кузнеця. В рамках освітньої компоненти «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства!».

 Спікер: Володимир ДУБ – доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, Херсонський державний аграрно-економічний університет

 Модератор – к.т.н., доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Дмитро КРАМАРЕНКО

Здобувачі дізналися про:

  • передові технології та інновації у сфері обладнання для закладів ресторанного бізнесу, представлених німецькою компанією RATIONAL;
  • історію та розвиток фірми, яка здобула світове визнання як постачальник не просто обладнання, а комплексних інноваційних рішень для закладів ресторанного бізнесу;
  • передовІ практики світового лідера у сфері устаткування та впевнились у важливості та актуальності впровадження інновацій у галузі гостинності.

 Сучасне устаткування забезпечує не тільки високу якість продукції, а й дозволяє ефективно управляти ресурсами, що є важливим для екологічної стійкості та економічної ефективності.

 Використання інноваційних технологій в обладнанні дозволяє закладам ресторанного господарства залишатися конкурентоспроможними на ринку, пропонуючи високу якість продукції та дотримуючись сучасних стандартів безпеки, санітарії та гігієни.

 Дякуємо Володимиру Васильовичу за корисні знання!

 Разом крокуємо до покращення освіти!

Гостьова лекція – круглий стіл!
«ДИНАМІЧНЕ ЦІНОУТВОРЕННЯ В ГОТЕЛІ ЯК СКЛАДОВА REVENUE MANAGEMENT»

 5 грудня 2023 року відбулась  Гостьова лекція – круглий стіл! «ДИНАМІЧНЕ ЦІНОУТВОРЕННЯ В ГОТЕЛІ ЯК СКЛАДОВА REVENUE MANAGEMENT» в комбінованому – офлайн та онлайн-режимі.

Для здобувачів 3 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, ХНЕУ ім.С.Кузнеця! В рамках освітньої компоненти «Організація готельного господарства!»

Спікер – директор готелю «Харків» – Наталя БІЛОБРОВА!

Модератор – завідувач кафедри готельного і ресторанного бізнесу, професор Оксана ДАВИДОВА.

 Здобувачі дізнались про:

  • життєвий цикл бізнес-процесів готелю
  •  особливості технології revenue management
  • формування ціноутворення в готелі
  • стратегічні напрями роботи готелю у сучасних умовах
  •  основні правила застосування динамічних цін
  •  кроки роботи з динамікою і багато іншого цікавого !

 У здобувачів лекція викликала зацікавленість та справжній інтерес. Жваве обговорення питань та активність студентів мотивує колектив кафедри до активної організації та проведення гостьових лекцій, майстер-класів, тренінгів із практиками, експертами і надалі! Залучення до навчального процесу фахівців сфери гостинності неодмінно сприяє покращенню якості навчання та формуванню конкурентоздатних фахівців з готельно-ресторанної справи!

 Дякуємо шановній Наталі Юріівні за надану можливість отримати знання із реалій функціонування готельно-ресторанних комплексів! Разом крокуємо до покращення освіти!!!

Майстер-клас з дисципліни Фуд-блогінг

5 грудня 2023 року відбувся майстер-клас з дисципліни Фуд-блогінг, до якого долучились здобувачі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес», ХНЕУ ім.С.Кузнеця

Модератор – доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу, к.е.н. Ольга БЛОХІНА

Студенти вчилися писати тексти, які будуть лайкати.

12 молодих фудблогерів працювали із авторкою, письменницею та піар-директором гольф курорту Superior Golf&Spa Resort – Ганною Гін. Вчорашня публікація Анна Гин у фейсбук набрала 7,4 тисячі лайків 296 коментарів та 272 перепости. Інші не менш популярні. Тепер ми розуміємо чому! Кожне її правило, кожен секрет написання хорошої публікації змушувало нас всіх розуміти, що попередні публікації ми маємо точно переписувати. Десь на пʼятому прикладі розповсюджених помилок почала зʼявлятися хибна думка, що Аня напередодні моніторила саме наші дописи. Півтори години майстер-класу пролетіли, як 5 хвилин. Це було чесно, ясно, легко та дуже корисно!
А роботи над виправленням помилок попередніх публікацій нам вистачить мінімум на тиждень вперед. Відтепер кожен лайк під нашими публікаціями – це лайк Ганні.

ДУЖЕ ДЯКУЄМО за корисні знання та неповторні емоції !!!

Гостьова лекція – круглий стіл!
на тему: «ЯК ВІДКРИТИ ЗАКЛАД РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ: етапи, особливості, ризики»

4 грудня 2023 року відбулась  Гостьова лекція – круглий стіл! Для здобувачів 3 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа! В рамках освітньої компоненти «Організація ресторанного господарства!» На тему: «ЯК ВІДКРИТИ ЗАКЛАД РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ: етапи, особливості, ризики»

 Спікер – Артем Оболоник – відомий бренд-шеф-кухар, власник закладів ресторанного бізнесу!

Модератор – завідувач кафедри готельного і ресторанного бізнесу, професор Оксана ДАВИДОВА.

Здобувачі дізнались головне:

  • про те, як відкрити ресторан з нуля, який приноситиме прибуток!
  • про основні етапи, особливості та ризики створення нових ресторанів!
  • вибір концепції, моніторинг цільової аудиторії, створення меню
  • як правильно організувати бізнес-процеси
    та багато іншого!

Студенти взяли активну участь в обговоренні питань! Із зацікавленням, новими ідеями, новими знаннями та практичними навичками крокуємо до становлення конкурентоздатних фахівців готельно-ресторанного бізнесу!

 Дякуємо Артему Оболонику за змістовну лекцію-круглий стіл! За реалії функціонування закладів ресторанного бізнесу у дійсності, практичні настанови, креативні ідеї!

Гостьова бінарна лекція на тему:
ОЦІНКА ЯКОСТІ КАВИ: ПЕРЕДОВИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД

29 листопада 2023 року здобувачам 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес», спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ХНЕУ ім.С.Кузнеця, у рамках дисципліни «Товарознавство» проведена гостьова бінарна лекція на тему:
ОЦІНКА ЯКОСТІ КАВИ: ПЕРЕДОВИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД

Спікери – Оксана ГАПОНЦЕВА – фахівець Громадського дослідницького центру якості продуктів харчування, м.Гамбург, Німеччина, та модератор – доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Наталія ЧЕРЕВИЧНА.

Здобувачі дізналися про:

  • передовий досвід оцінки якості продуктів харчування у Німеччині;
  • впевнились, що вислів «Німецька якість» – характерна особистість цієї країни;
  • чому саме кава має історичне і сучасне відношення до Гамбургу;
  • особливості німецької гостинності та ресторанного сервісу;
  • здійснили віртуальну онлайн-подорож по найвідомішим та найцікавішим кав’ярням та ростеріям Гамбурга.
——-

Тренінг на тему: “ТРИВИМІРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ САПР AUTOCAD”

👩‍🎓 Сьогодні, 2 листопада 2023 року для здобувачів спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа ХНЕУі ім.С.Кузнеця проведений тренінг на тему: «ТРИВИМІРНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ОБ’ЄКТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ САПР AUTOCAD

👩‍🏫 Спікер: доцент Наливайко Тетяна Тарасівна.

Під час тренінгу здобувачі
🔹 Отримали уявлення про тривимірні моделі як системи відображення просторової інформації, застосування САПР AutoCAD і засобів тривимірного моделювання для створення тривимірних моделей.

🔹 Ознайомилися із основними принципами, методами і засобами створення тривимірних моделей.

🔹 Оволоділи однією з сучасних систем тривимірного моделювання;

🔹 Набули навичок із створення тривимірних моделей.
 👏 Дякуємо Тетяні Тарасівні за змістовну, грунтовну, корисну інформацію та практичні навички, які неодмінно доповнили багаж знань наших здобувачів.

🔵 В результаті такої комплексної роботи, здобувачі освітньої програми «Готельно-ресторанний бізнес» будуть здатні формувати сервісно-технологічні бізнес-процеси і стануть конкурентоздатними на ринку праці сфери обслуговування! 💙💛

Відкрита лекція професора кафедри готельного і ресторанного бізнесу Логвінкова Сергія Михайловича для студентів I курсу за темою «Якість як критерій конкурентоспроможності підприємств та оцінки інноваційної новизни товарів та послуг»

На початку лекції лектор означив назву теми та основні питання, що розглядаються в процесі її вивчення:

1. Визначення поняття «якість продукції»;

2. Використання параметрів якості при технологічній експертизі виробів типу деталь та складальна одиниця як товарних одиниць;

3. Напрями удосконалення технологічних систем з позицій безперервного підвищення продуктивності і якості продукції.

Матеріал лекції було супроводжено аналітичною інформацією та наглядними прикладами, які найбільш повно ілюструють матеріал лекції. Студенти з цікавістю слухали лекцію, задавали питання по суті проблем. Матеріал лекції викладався на відповідному рівні, чітко, в логічній послідовності. Лекція побудована методично правильно, прочитана у вiдповiдностi з учбовим планом. Лектор виявив високу педагогічну культуру, майстерність. Протягом всієї лекції підтримувався тісний контакт з аудиторією.

Гостьова лекція “Розвиток лікувально-оздоровчого туризму на Харківщині”

24 квітня, з ініціативи доцента кафедри готельного і ресторанного бізнесу Світлани Сисоєвоі
при підтримці завідуючої кафедри професора, д.е.н. Оксани Давидової на прямий зв’язок зі студентами ХНЕУ ім. С. Кузнеця вийшли фахівці ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму».
Зустріч була присвячена темі розвитку лікувально-оздоровчого туризму на Харківщині, до обговорення якоі долучилися директор Центу Валентина Холодок та начальник відділу організаційно -методичної роботи Олена Чернуха .
Пані Олена виступила з лекцією в якої на прикладі санаторію Бермінводи було разглянуто сучасний стан та можливі шляхи розвитку цоьго напряму туризму.
Вкотре переконалися, що Харківщина має дивовижний лікувально-оздоровчій потенціал, який потребує, як алмаз огранування, нашого дбайливого і відповідального ставлення. Разом здобуваємо знання, крокуємо уперед, розвиваємо індустрію гостинності разом.

Харківщина туристична
Дякуємо колегам за співпрацю!

РАНДЕВУ ЗАКЛАДАМИ ГОСТИННОСТІ

26 травня відбулось
РАНДЕВУ ЗАКЛАДАМИ ГОСТИННОСТІ

Спікери:
Завідувачка кафедри, д.е.н., професор Давидова Оксана та
Директорка ГРК «KIROFF» Шевченко Аліна
для студентів нашої кафедри в межах проведення ознайомлювальної та виробничої практик провели екскурс в ГРК “KIROFF”.

Відбувся майстер-клас “Мистецтво писанкарства”

Спікери за активної участі студентів обговорили питання, що стосуються:
✅ послуг, що надає готельно-ресторанний комплекс
✅ особливостей надання ресторанних послуг у ресторані європейської кухні «Bon Vivant»,
✅ послуг СПА-центру,
✅конференц сервісу,
✅організації тематичних, сімейних свят та різноманітних заходів.
Особлива увага приділялась організації послуг і розвитку підприємства в сучасних умовах.

Живу дискусію викликали питання
особливості організації бізнес-процесів у закладі гостинності у сучасних умовах.

Наприкінці зустрічі студенти одноголосно відзначили високий рівень проведення заходу, цікавий інтерактивний контент і вичерпність інформації про підприємство готельно-ресторанного бізнесу.

Щиро дякуємо нашій Голові ради стейкхолдерів – директору готельно-ресторанного комплексу «KIROFF” – Аліні Михайлівні Шевченко за плідну співпрацю!
Бажаємо подальших успіхів та розквиту!
Миру!

 

 

 

 

 

 

 

Майстер-клас “Мистецтво писанкарства”

    • дізналися про символіку малюнків,

    • навчилися малювати писачком,

    • дізналися тонкощі роботи з писачком,

    • відчули медитаційні мотиви писанкарства

Запах воску, свічки, кропітка робота з кожним яйцем (навіть дистанційно) налаштують на святковий лад та подарують почуття рівноваги, спокою та передчуття світлого свята – Великодня.

Дякуємо, доценту кафедри готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ ім. С. Кузнеця Тетяні Хаустовій за натхнення та цікавий майстер-клас

 

 

 

“Весняні канікули у STEM-лабораторії”

 

В рамках проекту “Весняні канікули у STEM-лабораторії” 29 березня 2023 р. відбувся майстер-клас для школярів “Безпека харчових продуктів” за участю викладачів кафедри грб

https://www.youtube.com/watch?v=NgNupv0K99w

Гостьова лекція «Суб’єктивні пріоритети у предметах»

22 березня відбулась гостьова лекція «Суб’єктивні пріоритети у предметах» для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Лектор ‑ спеціальний гість ‑ засновник та власник закладів ресторанного бізнесу Тарас Кліпін.

З привітальним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри готельного і ресторанного бізнесу, д.е.н., професор Оксана Давидова. Вона відзначила важливість зв’язку освітніх методів з практичними і прикладними аспектами ресторанної справи. Зробила акцент на важливості залучання до аудиторних занять на ОП професіоналів-практиків, експертів галузі.

Під час вебінару розглянуто важливі питання пріоритетів у навчанні, в професійній сфері діяльності, вибору напрямку роботи:

– робота під час навчання: варто чи ні,

– бакалавр чи магістр,

– актуальність спеціальності 241 готельно-ресторанна справа,

– перспективи працевлаштування,

– досвід «своєї» справи (пряники, кенді бари, напої, фестивалі вуличної їжі),

– кулінарна студія (відкриття, формат, нюанси роботи),

– наскільки знадобилися знання, отримані в університеті,

– відкриття ресторану: як не потрібно займатися ресторанним бізнесом,

– організація роботи закордоном.

Лектор-модератор проведеного заходу: к.т.н., доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Тетяна Хаустова. Гостьову лекцію проведено з використанням платформи Zoom. Питання вебінару викликали жваву дискусію здобувачів вищої освіти. По закінченню лекції, учасники одноголосно відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьової лекції, її високий теоретико-практичний, методичний рівень, який відповідає сучасним вимогам вищої школи!

 

Навіщо студенту писати наукову статтю чи тези?

Медіапроект – альтернативне творче завдання для фахівців спеціальності
241 готельно-ресторанна справа

 

https://youtu.be/tGt1pRaUPvE