Майстер-клас «МИСТЕЦТВО ОБИРАТИ ТА СТВОРЮВАТИ КАВУ»
10.01.2024
10 січня 2024 року на кафедрі готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ імені Семена Кузнеця
в рамках Зимової школи, доцент ЧЕРЕВИЧНА Наталія провела майстер-клас «МИСТЕЦТВО ОБИРАТИ ТА СТВОРЮВАТИ КАВУ».
Учасники заходу:
- ознайомилися з видами та сортами кави;
- навчилися мистецтву обирати якісну каву серед її розмаїття;
- створювати смачні кавові напої;
- відкрили для себе світ професійної дегустації кави – каппінгу.
- стали учасниками вікторини, переможці якої отримали призи.
Усі гості заходу виявили глибоку зацікавленість та інтерес! Чекаємо Вас у нашій дружній команді!
Готельно-ресторанна справа – галузь перспектив!
Зимова школа «У світі смаку та науки: Майстер-клас з молекулярної кулінарії»
06.01.2024.
6 січня перед слухачами відкрилася захоплююча подорож у світ сучасної гастрономії завдяки майстер-класу, який провів доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Дмитро Крамаренко. Під час заходу, озаглавленого «Магія молекулярної кулінарії: Подорож в світ смаку та науки», були розкриті не тільки таємниці професії кухаря, а й занурення в тренд молекулярної гастрономії, який з кожним днем набуває все більшої популярності в ресторанному бізнесі.
Із зацікавленістю учасники слухали про засновників цієї унікальної галузі, її еволюцію та філософію. Викладач детально розповів про ключові завдання та принципи молекулярних технологій у кулінарії, демонструючи при цьому цікаві методи, такі як сферифікація, гелювання, желатинізація, еспумізація, карбонізація та застосування рідкого азоту. Особливий акцент було зроблено на можливості використання молекулярних технік у домашніх умовах, зокрема на прикладі приготування «Вареного яйця в духовці». Така проста, на перший погляд, страва виявилася справжнім кулінарним відкриттям, адже після двогодинної «ванни» в духовці при 64º С яйце набуває консистенції помадки, відкриваючи нові горизонти смаку.
Зацікавленість учасників майстер-класу свідчили про глибокий інтерес до молекулярної кулінарії та її неймовірні можливості. Цей захід відкрив нові перспективи для кулінарних експериментів серед широкого кола гурманів.
Зимова школа ” Молекулярні дива – дивовижний світ сучасних технологій
04.01.2023 р. на базі кафедри готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ ім. Семена Кузнеця відбулась зимова школа ” Молекулярні дива – дивовижний світ сучасних технологій
Модератор: к.т.н., доц. Тетяна Хаустова
Під час зустрічі проведено МК з приготування сучасного декору для страв:
1. Фруктової різнокольорової ікри.
2. “Павутиння”.
3. Пелюсток з рисового паперу.
Паралельно приготування декору модератором висвітлено основні фізико-хімічні зміни, що призводять до таких “кулінарних метаморфоз”.
Зимова школа “Молекулярні дива” викликала жвавий інтерес, про що свідчили запитання учасників і електроні пошти, які вони надали для подальшого зв’язку.