Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Крамаренко Дмитро Павлович

Крамаренко Дмитро Павлович

Прізвище, ім’я по-батькові Крамаренко Дмитро Павлович

Вчене звання та науковий ступінь Доцент, кандидат технічних наук.

Посада Доцент.

Дисципліни, що викладає: (2023-2024 навчальному році)

– Сучасні комунікації та дипломатичний протокол;

– Проєктування об’єктів готельно-ресторанного бізнесу;

– Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства;

– Методологія і організація наукових досліджень;

– Технологія продукції ресторанного господарства;

 

Основні публікації (за останні 5 років).

Патенти

  1. Спосіб одержання комбінованого фаршу з м’ясом та рослинними гідробіонтами: пат. на винахід, Україна № 119205, МПК A23L 13/40, A23L 13/50. № a201801081; заявл. 05.02.2018; Опубл.10.05.2019; Бюл. № 9. 7 с.
  2. Спосіб одержання комбінованого фаршу з рибною сировиною та рослинними гідробіонтами: пат. на винахід, Україна № 118244, МПК A23L 17/00. № a 201710408; заявл. 12.10.2017; Опубл.10.12.2018; Бюл. № 23. 6 с.
  3. Спосіб одержання комбінованого фаршу з м’ясом птиці та рослинними гідробіонтами: пат. на винахід, Україна № 118317, МПК A23L 13/50. № a201710405; заявл. 27.10.2017; Опубл.26.12.2018; Бюл. № 24. 6 с.
  4. Спосіб одержання фаршу з молочним білком для млинців для формування раціону військовослужбовців: пат. на винахід, Україна № 116709, МПК А23С23/00. № а201608956; заявл. 08.09.2016. Опубл.25.04.2018;
  5. Спосіб виробництва емульсійної системи з гідролізатом колагену риби: пат. на винахід, Україна № 117886, МПК A23D 7/02. № a201709598; заявл. 12.10.2017; Опубл.10.10.2018; Бюл. № 19. 6 с.

Опубліковані статі у фахових наукометричних виданнях:

  1. Крамаренко Д.П. Дослідження впливу добавок гідробіонтів на властивості клейковини пшеничного борошна / Д.П. Крамаренко, В.В. Дуб // Науковий журнал «Технічні науки та технології». ЧНТУ: Чернігів –.4(10) . –  2017. – 195-202 .
  2. Крамаренко, Д. П. Дослідження впливу добавок гідробіонтів і молочної кислоти на газоутворюючу здатність зернової суміші для хлібобулочних виробів / Д. П. Крамаренко // Вісник НТУ «ХПІ», Серія: Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків: НТУ «ХПІ». 2017 № 53 (1274). С. 89-94. doi:10.20998/2413-4295.2017.12.01.
  3. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І., Дуб В.В. Дослідження емульгуючих властивостей добавок гідробіонтів // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб.наук. пр. / ХДУХТ. Харків, (26) 2017.С.77-85.
  4. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І. Розробка складу жирової композиції для емульсійної системи з добавками похідних гідробіонтів // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького: зб.наук. пр. Львів, 2017. Том. 19, №80. C.123-127.
  5. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І. Харчова і біологічна цінність нового комбінованого фаршу з рибною сировиною та рослинними гідробіонтами // Продовольча індустрія АПК. 2017. № 6. С. 36-39.
  6. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І., Ревякіна О.О. Дослідження харчової і біологічної цінності нового комбінованого фаршу з м’ясом птиці та рослинними гідробіонтами // Вісник херсонського національного технічного університету. ХНТУ. Херсон, 2018. №4(67) С. – 183-190.
  7. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І., Ревякіна О.О. Дослідження харчової і біологічної цінності нового комбінованого фаршу з м’ясом та рослинними гідробіонтами // «Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія: Технічні науки». ТНУім. В.І. Вернадського. Київ, 2018. №28(68) С. – 33-37.
  8. Гіренко Н.І., Крамаренко Д.П. Економічна ефективність виробництва напівфабрикату «Фарш з м’ясом птиці та рослинними гідробіонтами» // Наукові праці Національного університету харчових технологій. НУХТ. Київ, 2019. Т. 25, № 4, С. 93-101.
  9. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І., Товма Л.Ф. Повноцінне харчування: тренди енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу: колективна монографія / Xарків. НАНТУ, 2020. С. 207-253.
  10. Гіренко Н.І. Підвищення професійно-педагогічної компетентності майстра виробничого навчання за профілем «Харчові технології» // Education and Pedagogical Sciences (“Освіта та педагогічна наука”) / Гол. ред. А. В. Жучок; ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”. 2020. -№ 1 (173). С.26-36.
  11. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І. Дослідження дисперсної трикомпонентної системи як основи для фаршевої маси з м’ясом птиці та рослинними гідробіонтами // Вісник Хмельницького національного університету. ХНУ. Хмельницький, 2022. №3(309) С. 189-193.
  12. Крамаренко Д.П., Гіренко Н.І., Дуб В.В. Дослідження впливу кріостабілізуючих добавок на мікроструктурні показники фаршу з м’ясом та рослинними гідробіонтами під час заморожування-розморожування // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. ЛТЕУ. Львів, 2022. №29. С. 53-58.
  13. Гіренко Н. І.; Крамаренко Д. П. Перспективні напрями використання у ресторанному господарстві нових заморожених фаршевих напівфабрикатів. //Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Технічні науки», 2022, №1. 18-22.
  14. Крамаренко, Д.П. Дослідження поверхневої активності добавок з гідробіонтів / Д.П. Крамаренко, Н.І. Гіренко // Scientific Letters of Academic Society of Michal Baludansky. – 2017. -Vol. 5, No. 4/2017. -Pp. 46-48.

Виконання пунктів ліцензійних умов (номери)

П. 38: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12.

Наукові інтереси:

Функціональні харчові продукти, обладнання підприємств харчування і ресторанного господарства, проєктування і реконструкція підприємств готельного і ресторанного бізнесу, food technology, food chemistry, food engineering.

E-mail kramarenko_dp@ukr.net

Citations:

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1353-686X

ResearchGate:  https://www.researchgate.net/profile/Dmytro-Kramarenko-2

Google Scholar https://scholar.google.com.ua/citations?user=OD4IQHQAAAAJ&hl=uk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *