2 березня 2023 р. проведено гостьову лекцію для здобувачів освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» на тему: «Сучасне обладнання закладів ресторанного господарства». Лекцію проводив Петро Яковчук – досвідчений фахівець в області устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, амбасадор компанії Kenwood.
З вітальним словом, до присутніх, звернулася завідувачка кафедри готельного і ресторанного бізнесу, д.е.н., професор, Оксана Давидова. Вона відзначила, що гостьова лекція є сучасним і активним методом навчання, яка спонукає здобувачів до активної розумової діяльності, творчого процесу, підвищує рівень засвоєння матеріалу та адаптує до сучасних умов готельно-ресторанного бізнесу.
Виступ молодого досвідченого фахівця галузі Петра Яковчука пожвавив лекцію, як традиційну форму навчання:
- викликав позитивні враження та жвавий інтерес здобувачів;
- змусив порівнювати, оцінювати та аналізувати різні види і типи сучасного обладнання готельно-ресторанного господарства;
- здобувачі жваво взаємодіяли зі спікером, виконували його завдання, відповідали на його запитання і задавали свої.
Лектор-модератор проведеного заходу: к.т.н., доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Тетяна Хаустова.
Гостьову лекцію проведено з використання платформи Zoom. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, яка посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції.
Під час лекції здобувачі дізналися про:
1. Кавова машина – тренд ресторанного господарства.
2. Новітні кухонні універсальні машини, їх роль в технологічних процесах закладів ресторанного господарства.
3. Параконвектомат – суперустаткування ресторану.
По закінченню лекції, учасники одноголосно відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьової лекції, її високий теоретико-практичний, методичний рівень, який відповідає сучасним вимогам вищої школи!

