Відкрита лекція професора кафедри готельного і ресторанного бізнесу Логвінкова Сергія Михайловича для студентів I курсу за темою «Якість як критерій конкурентоспроможності підприємств та оцінки інноваційної новизни товарів та послуг»
2 жовтня 2023 року о 10.15 відбулася відкрита лекція професора кафедри готельного і ресторанного бізнесу Логвінкова Сергія Михайловича для студентів I курсу за темою «Якість як критерій конкурентоспроможності підприємств та оцінки інноваційної новизни товарів та послуг» вибіркової навчальної дисципліни «Інноваційні технології виробництва продукції та надання послуг». Лекцію було проведено в дистанційному форматі з використанням платформи Zoom. У відповідності з методичними вимогами в лекції глибоко і змістовно розкрито основні питання, якi супроводжувалися схемами та рисунками, що полегшували сприймання матеріалу. На початку лекції лектор означив назву теми та основні питання, що розглядаються в процесі її вивчення:
1. Визначення поняття «якість продукції»;
2. Використання параметрів якості при технологічній експертизі виробів типу деталь та складальна одиниця як товарних одиниць;
3. Напрями удосконалення технологічних систем з позицій безперервного підвищення продуктивності і якості продукції.
Матеріал лекції було супроводжено аналітичною інформацією та наглядними прикладами, які найбільш повно ілюструють матеріал лекції. Студенти з цікавістю слухали лекцію, задавали питання по суті проблем. Матеріал лекції викладався на відповідному рівні, чітко, в логічній послідовності. Лекція побудована методично правильно, прочитана у вiдповiдностi з учбовим планом. Лектор виявив високу педагогічну культуру, майстерність. Протягом всієї лекції підтримувався тісний контакт з аудиторією.

Гостьова лекція “Розвиток лікувально-оздоровчого туризму на Харківщині”
24 квітня, з ініціативи доцента кафедри готельного і ресторанного бізнесу Світлани Сисоєвоі
при підтримці завідуючої кафедри професора, д.е.н. Оксани Давидової на прямий зв’язок зі студентами ХНЕУ ім. С. Кузнеця вийшли фахівці ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму».
Зустріч була присвячена темі розвитку лікувально-оздоровчого туризму на Харківщині, до обговорення якоі долучилися директор Центу Валентина Холодок та начальник відділу організаційно -методичної роботи Олена Чернуха .
Пані Олена виступила з лекцією в якої на прикладі санаторію Бермінводи було разглянуто сучасний стан та можливі шляхи розвитку цоьго напряму туризму.
Вкотре переконалися, що Харківщина має дивовижний лікувально-оздоровчій потенціал, який потребує, як алмаз огранування, нашого дбайливого і відповідального ставлення. Разом здобуваємо знання, крокуємо уперед, розвиваємо індустрію гостинності разом.
Харківщина туристична
Дякуємо колегам за співпрацю!









РАНДЕВУ ЗАКЛАДАМИ ГОСТИННОСТІ
26 травня відбулось
РАНДЕВУ ЗАКЛАДАМИ ГОСТИННОСТІ
Спікери:
Завідувачка кафедри, д.е.н., професор Давидова Оксана та
Директорка ГРК «KIROFF» Шевченко Аліна
для студентів нашої кафедри в межах проведення ознайомлювальної та виробничої практик провели екскурс в ГРК “KIROFF”.
Відбувся майстер-клас “Мистецтво писанкарства”
Спікери за активної участі студентів обговорили питання, що стосуються:
✅ послуг, що надає готельно-ресторанний комплекс
✅ особливостей надання ресторанних послуг у ресторані європейської кухні «Bon Vivant»,
✅ послуг СПА-центру,
✅конференц сервісу,
✅організації тематичних, сімейних свят та різноманітних заходів.
Особлива увага приділялась організації послуг і розвитку підприємства в сучасних умовах.
Живу дискусію викликали питання
особливості організації бізнес-процесів у закладі гостинності у сучасних умовах.
Наприкінці зустрічі студенти одноголосно відзначили високий рівень проведення заходу, цікавий інтерактивний контент і вичерпність інформації про підприємство готельно-ресторанного бізнесу.
Щиро дякуємо нашій Голові ради стейкхолдерів – директору готельно-ресторанного комплексу «KIROFF” – Аліні Михайлівні Шевченко за плідну співпрацю!
Бажаємо подальших успіхів та розквиту!
Миру!







Майстер-клас “Мистецтво писанкарства”
- дізналися про символіку малюнків,
- навчилися малювати писачком,
- дізналися тонкощі роботи з писачком,
- відчули медитаційні мотиви писанкарства
Запах воску, свічки, кропітка робота з кожним яйцем (навіть дистанційно) налаштують на святковий лад та подарують почуття рівноваги, спокою та передчуття світлого свята – Великодня.
Дякуємо, доценту кафедри готельного і ресторанного бізнесу ХНЕУ ім. С. Кузнеця Тетяні Хаустовій за натхнення та цікавий майстер-клас




“Весняні канікули у STEM-лабораторії”

В рамках проекту “Весняні канікули у STEM-лабораторії” 29 березня 2023 р. відбувся майстер-клас для школярів “Безпека харчових продуктів” за участю викладачів кафедри грб
Гостьова лекція «Суб’єктивні пріоритети у предметах»
22 березня відбулась гостьова лекція «Суб’єктивні пріоритети у предметах» для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Лектор ‑ спеціальний гість ‑ засновник та власник закладів ресторанного бізнесу Тарас Кліпін.
З привітальним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри готельного і ресторанного бізнесу, д.е.н., професор Оксана Давидова. Вона відзначила важливість зв’язку освітніх методів з практичними і прикладними аспектами ресторанної справи. Зробила акцент на важливості залучання до аудиторних занять на ОП професіоналів-практиків, експертів галузі.
Під час вебінару розглянуто важливі питання пріоритетів у навчанні, в професійній сфері діяльності, вибору напрямку роботи:
– робота під час навчання: варто чи ні,
– бакалавр чи магістр,
– актуальність спеціальності 241 готельно-ресторанна справа,
– перспективи працевлаштування,
– досвід «своєї» справи (пряники, кенді бари, напої, фестивалі вуличної їжі),
– кулінарна студія (відкриття, формат, нюанси роботи),
– наскільки знадобилися знання, отримані в університеті,
– відкриття ресторану: як не потрібно займатися ресторанним бізнесом,
– організація роботи закордоном.
Лектор-модератор проведеного заходу: к.т.н., доцент кафедри готельного і ресторанного бізнесу Тетяна Хаустова. Гостьову лекцію проведено з використанням платформи Zoom. Питання вебінару викликали жваву дискусію здобувачів вищої освіти. По закінченню лекції, учасники одноголосно відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьової лекції, її високий теоретико-практичний, методичний рівень, який відповідає сучасним вимогам вищої школи!


Навіщо студенту писати наукову статтю чи тези?
Медіапроект – альтернативне творче завдання для фахівців спеціальності
241 готельно-ресторанна справа